Friso van den Boom

Naam: Friso van den Boom
Organisatie: Teledyne Dalsa
Functie: Analog IC Design Engineer
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/friso-van-den-boom/
Friso van den Boom

Vanaf jonge leeftijd was ik al geïnteresseerd in techniek, en droomde ik ervan om uitvinder te worden. Mijn brede interesse in techniek bracht mij naar het Technasium, waar mijn enthousiasme voor elektrotechniek groeide. Ik ben daarom naar Enschede verhuisd om electrical engineering te studeren, en heb naast mijn studie mij veel ingezet bij studententeam Green Team Twente en de studievereniging, waar ik (onder andere) een bestuursjaar heb gedaan en twee studiereizen heb georganiseerd.

Na in de zomer van 2023 te zijn afgestudeerd ben ik begonnen met werken als design engineer bij Teledyne Dalsa, een bedrijf dat camerasystemen maakt voor een breed scala aan toepassingen. Hier leer ik veel van mijn collega’s en ontwikkel ik me verder in het vakgebied waarin ik ben opgeleid.

Ik steek graag mijn handen uit de mouwen om anderen te helpen, of om dingen te organiseren die mensen dichter bij elkaar brengen. Ik vind het daarom ook super leuk om dit samen met de leden van de Rotaract te kunnen doen. Verder probeer ik mijn vrije tijd te verdelen over mijn hobby’s zoals longboarden, motorrijden, gitaar/piano spelen, boulderen en koken.