Achter de schermen: Vuurkorven maken

Een van onze leden is helemaal weg van auto’s. Dit kan er maar een zijn dat is Heime. Tijdens een vergadering bij Heime thuis had hij een vuurkorf neergezet om bij het vuur de vergaderen. Een hele gezellige vergadering. Het doel van die avond was het verzinnen van een project(je) om vervolgens geld in te zamelen voor een goed doel die we al hadden gekozen.

Tijdens het brainstormen kwam het idee om een vuurkorf te maken, net zoals Heime deze in zijn tuin heeft staan (Heime is een handige Harry en heeft zijn eigen vuurkorf gemaakt van een afgeschreven velg van de auto).

Twee weken later hebben wij met een klein groepje een prototype vuurkorf gemaakt, deze was z├│ goed gelukt dat we hebben besloten om een hele serie te maken. (30 stuks totaal)

We hebben bij een autosloperij 30 velgen op de kop getikt. Deze velgen hebben we met chemicali├źn schoongemaakt (de lak moest van de velg af, dit is niet zo prettig als je er een marshmallow mee wilt klaar maken). Vervolgens hebben we op iedere velg een remschijf gelast, dit is de voet van de vuurkorf. Als kersje op de taart hebben we twee handvatten aan de velg gelast met daarin het logo van de Rotaract. Zo kan je de vuurkorf makkelijk verplaatsen.

Na 2 avonden en 3 zaterdagen was de klus geklaard, de 30 vuurkorven zijn klaar, Nu de verkoop in!

Ben jij enthousiast over de vuurkorf en wil je het Nepal project steunen? Koop dan HIER een vuurkorf.

Hieronder wat foto’s van het project.